In Alemanya, Coronavirus, Espanya, França, Itàlia, Portugal, Regne Unit

Al llarg dels últims dies hem conegut que comunitats autònomes com Madrid i Catalunya amb prou feines han subministrat un 6% de les vacunes rebudes. En altres punts la vacunació ha estat major, però la mitja espanyola és del 20%. El cas d’Espanya no és l’únic cas. A Alemanya s’han vacunat ja 230.000 persones, una xifra menor de la prevista i ha suposat crítiques per part de rivals polítics del govern de Merkel, però també científics han criticat l’estratègia de vacunació.

A Itàlia el ritme és ara molt baix i només s’han pogut vacunar 120.000 italians segons xifres oficials de les 450.000 dosis disponibles. On també hi ha hagut polèmica és a França on el govern d’Emmanuel Macron ha rebut múltiples crítiques davant la previsió d’administrar mig milió de vacunes només se n’hagin administrat un centenar. Davant les crítiques l’executiu ha accelerat la vacunació i ha ampliat els grups que seran vacunades avançant, per exemple la immunització del personal sanitari al llarg de les últimes dues setmanes.

A Portugal la campanya ha començat aquest dilluns després de rebre 80.000 dosis. En total, han seleccionat 150 residències de les 25 comarques amb major de risc de contagi, la majoria de consells de les regions del Nord i l’Alentejo en què hi ha una prevalença de 950 casos actius per cada 100.000 habitants al llarg de les últimes dues setmanes. Mentrestant al Regne Unit ja ha començat el subministrament de la vacuna d’Oxford-Astra Zenca. Ja han posat un milió de vacunes de Pfizer i ara mateix la preocupació està més en la nova variant del virus que en el ritme de vacunació.

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search