In Argentina, Internacional

El Senat de l’Argentina ha aprovat aquest dimarts la legalització i despenalització de l’avortament al país, després de diverses hores de debat i una votació molt ajustada en la qual finalment els partidaris del projecte de llei que permet la interrupció voluntària de l’embaràs fins a les 14 setmanes han demanat els suports necessaris. De fet, davant el parlament s’havien reunit milers de persones a l’espera que s’aprovés la llei i posteriorment celebrar el resultat.

Calien la meitat més un dels vots del Senat, i després de la confirmació del vot a favor dels senadors que es mantenien indecisos, finalment el projecte de llei ha aconseguit recaptar 38 vots a favor, enfront de 29 en contra i una abstenció, un resultat que ha superat les projeccions fetes fins al moment. L’any 2018 un projecte de llei similar no es va aprovar precisament per què el Senat, de majoria conservadora, havia decidit que no donava llum verda a la llei. Després de la victòria electoral de la coalició d’esquerra i centre-esquerra d’Alberto Fernandez el projecte de llei es va reprendre fins l’aprovació d’aquesta matinada.

Aquesta decisió converteix l’Argentina en el tercer país sud-americà a legalitzar aquesta pràctica, juntament amb l’Uruguai, que ja ho va fer l’any 2012, i Guyana, on és legal des del 1995. Al Carib, només Cuba ho permet.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search