In Actualitat, Alemanya, Coronavirus, Eslovàquia, Europa | Unió Europea, Hongria, Notícies, Països, Temes d'actualitat

Edith Kwoizalla, de 101 anys, va ser la primera persona en ser vacunada contra la covid-19 a Alemanya (de la farmacèutica alemanya BioNTech), i de fet ben bé la primera a la Unió Europea. Aquesta resident a Halberstadt (Saxònia-Anhalt), va ser la primera de 40 residents que van passar pel procés dissabte, un dia abans de la data pactada a la Unió Europea.

Aquest fet ha generat malestar al país, tal i com ha fet saber el ministre de Salut, Jens Spahn. A través d’un portaveu, que va expressar el que ministre “ja havia explicat que els 16 länds s’havien compromès a començar diumenge”, també va voler aprofitar per enviar un missatge de salut a Kwoizalla.

Durant diumenge van es van posar prop de 18.000 vacunes a tot el territori alemany.

Eslovàquia i Hongria tampoc esperen

Aquests dos països també van arrencar a córrer abans del tret de sortida. En el cas eslovac, les vacunes es van posar al personal sanitari de l’Hospital Universitari de Nitra, i qui també se l’ha posada ha estat el ministre de Sanitat, Marek Krajci. A Hongria la vacunació s’ha dut a terme a l’Hospital Central de Pest Sud, a Budapest, i també per administrar dosis als professionals sanitaris. Debrecen i Nyíregyháza també van vacunar dissabte.

Diumenge, la resta de països ja han pogut començar a vacunar la seva població. La primera fase afecta a personal sanitari i persones grans en residències, tal i com estableix el protocol. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat que es tracta d’un gran dia pels 27 estats membre.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Arriba la vacuna: Europa comença a vacunar. Primer va ser el Regne Unit i després, tot el bloc comuntari. Un Regne Unit que tancava in extremis l’acord comercial amb la UE. […]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search