In Actualitat, Brexit, Europa | Unió Europea, Notícies, Països, Política, Regne Unit

Punt i final a una història. Arrencada fa 40 anys i amb un comiat intensificat durant els darrers mesos. El Regne Unit marxarà el 31 de desembre de la Unió Europea amb un acord comercial sota el braç. Una entesa que ha costat mesos de trobar i que engloba diferents aspectes.

Després d’hores llargues, totes dues postures han segellat aquest pacte.

La pesca, poca però potent

S’ha parlat molt de la pesca, i de fet ha estat dels últims detalls a resoldre’s. El cert, però, és que aquest sector tan sols representa el 0,12 del PIB britànic. Però, contràriament, va ser una promesa del sector euroescèptic, i d’aquí el fort enrocament en tenir una entesa que els servís.

Aquest acord també gestiona altres qüestions, com per exemple si els títols acadèmics podran convalidar-se o si els carnets de conduir d’altres nacionalitats seran vigents a terres britàniques. Qui queda fora de l’acord és el programa Erasmus, que no han volgut mantenir des de Londres. Per altra banda, l’executiu s’ha compromès a tractar per igual a tots els ciutadans de la UE pel què fa a visats o qüestions socials.

Ara queda que sigui aprovat parlamentàriament. Però el pas més important ja està fet. L’últim d’aquesta història de molts volums.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] a vacunar. Primer va ser el Regne Unit i després, tot el bloc comuntari. Un Regne Unit que tancava in extremis l’acord comercial amb la […]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search