In Am√®rica del Nord, Eleccions 2020, Estats Units, Internacional

 

 

 

 

El goig es va desencadenar tot just els mitjans van anunciar la vict√≤ria de Joe Biden i la seva companya de f√≥rmula, Kamala Harris. Desenes de milers de simpatitzants van sortir als carrers en diverses ciutats d’Estats Units, en un ambient festiu. Per exemple, a Wilmington, Delaware, on es van elevar aquests globus abans de la planejada celebraci√≥ oficial de la vict√≤ria dem√≤crata.

 

Finalment podem parlar de Joe Biden, com el nou president dels estats units i Kamala Harris com la primera dona Vicepresidenta. 

 

A Washington, els partidaris de Biden es van dirigir per milers cap a la Casa Blanca, per celebrar la notícia de la victòria demòcrata sobre el republicà Donald Trump. Amb Biden com a nou inquilí, bufaran nous vents a la seu de govern nord-americà. Un avenç simbòlic: pràcticament tots els manifestants portaven màscares de protecció contra el coronavirus.

 

A l’alegria es va sumar a molts partidaris dem√≤crates una sensaci√≥ de gran alleujament, despr√©s dels dies de suspens que van seguir a l’elecci√≥ de el 3 de novembre, amb un disputat recompte vot a vot. Si b√© Donald Trump ja ha anunciat que presentar√† recursos legals contra el resultat, els analistes no li assignen m√©s perspectives d’√®xit.

 

Rudy Giuliani, exalcalde de Nova York i un dels advocats principals de Donald Trump, és una de les figures pròximes al president que va alimentar aquests dies la versió que hi va haver irregularitats en les eleccions, sense presentar proves concretes. Això va fer també que molts simpatitzants de Trump també s’apleguessin als col·legis electorals dels estats clau, per demanar que es parés el recompte de vots. 

 

 

  • Nou govern:¬†

 

 

Biden va presentar dilluns a les noves cares que representaran als Estats Units davant del m√≥n i vetllaran per la seguretat de pa√≠s, “un equip que s’assembla a Am√®rica” amb m√©s dones m√©s membres de minories racials i √®tniques que l’actual, amb s√≤lides credencials professionals per als llocs per als quals han estat seleccionats. La llista de nomenaments anunciats inclou els noms de el nou secretari d’Estat dels EUA i el seu representant davant Nacions Unides, dos dels c√†rrecs que m√©s interessen a la resta de capitals.

 

  • Antony Blinken, exsubsecretari d’Estat (2015-2017), un estret col¬∑laborador de Biden des dels seus temps al Senat, √©s el seu elegit per al c√†rrec de secretari d’Estat.¬†

 

  • Linda Thomas-Greenfield, diplom√†tica de carrera, afro-americana, ser√† la nominada per al lloc d’ambaixadora davant les Nacions Unides amb rang ministerial.¬†

 

  • L’advocat Alejandro Mayorkas ser√† el primer llat√≠ i immigrant nominat per ser secretari de el Departament de Seguretat Nacional, on va treballar com a n√ļmero dos durant l’Administraci√≥ Obama.¬†

 

  • L’exdirectora adjunta de la CIA Avril Haines ser√† nominada com a directora d’Intel¬∑lig√®ncia Nacional i ser√† la primera dona a dirigir la comunitat d’intel¬∑lig√®ncia.¬†

 

  • D’acord amb The Wall Street Journal i l’ag√®ncia AP, Janet Yellen, expresidenta de la Reserva Federal, √©s la triada segons per dirigir el Tresor.

 

 

  • DIA D’ACCI√ď DE GR√ÄCIES:

 

 

 

“Corn” i “Cob” s√≥n els dos galls dindis candidats a rebre el tradicional perd√≥ a la Casa Blanca, de cara a la celebraci√≥ del Dia d’Acci√≥ de Gr√†cies.

 

A trav√©s de xarxes socials, la Casa Blanca va presentar a les aus que ja es troben a Washington i gaudiran les hores pr√®vies a l’anunci, al Willard Hotel.

 

Els ciutadans nord-americans s√≥n els que decideixen a quina au salvar, previ a el Dia d’Acci√≥ de Gr√†cies, una celebraci√≥ on milions de persones acostumen sopar gall dindi. No obstant aix√≤, tradicionalment, “Corn” i “Cob” s√≥n “salvats” i portats a refugis on passen la resta de les seves vides.

 

De “Corn” (blat de moro), la Casa Blanca assenyala que estima el futbol americ√† estudiantil i que desitja visitar un dia la Fira Estatal d’Iowa.

 

De “Cob” (panotxa), assenyala que li agrada el pickleball i vol veure els monuments que hi ha a la capital nord-americana.

 

Mentrestant la primera dama, Melania Trump ja ha rebut també l’arbre de nadal de la casa blanca. 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search