In l'Editorial, Opinió

Com ja explicàvem la setmana passada, la quarta temporada de The Crown està generant molta expectació. Però això ja fa mesos que ho sabíem. Concretament des que teníem clar que hi veuríem Margaret Thatcher però sobretot, i especialment, perquè hi apareix Diana de Gal·les. La figura de Lady Di sempre ha estat en ella mateixa, figura i estrella. L’ombra que es trepitja els talons, aquella persona que atrau les mirades que sabent-se culpables, no poden negar que ho fan. Una quarta temporada que protagonitzen aquestes dues dones més la perenne Reina Elisabet II. La sèrie, i sense voluntat de desvetllar res, ens mostra moments com la cacera que comparteixen la reina i la primera ministra. Una escena que té un fil que ara no encetarem però que ens deixa una instantània a una de les propietats de la família reial. Les dues persones, les dues dones, més importants del país Una dona al capdavant del govern després de molts homes. Després de Churchill, Eden, McMillan, Douglas-Home, Heath, Wilson i Callaghan. Thatcher es converteix, doncs, en la primera dona després de set primers ministres de la reina, en la primera dona de la història. Aquest diumenge, a més a més, feia trenta anys de la dimissió de Thatcher. El mateix dia que es celebraven els 15 anys de cancellera per Angela Merkel, una altra dona que ha fet història. I l’ha feta per la dada que hauria de no ser rellevant, la de ser dona, i la de la feina que ha deixat escrita durant una dècada i mitja. Quin llegat, el de Merkel.

Avui al programa analitzarem quin és el paper de la dona als alts càrrecs, a les direccions de partits i de països. Perquè finalment sembla que, tres dècades després de la renúncia de Thatcher a Europa hi comença a sorgir un canvi. El canvi que permeti veritablement que una dona sigui qui mani. Sembla que, avui dia, és un punt a favor. Però això tampoc ha de ser motiu de celebració, ja que l’important és quina persona mana i quina és la feina que fa. Per a més informació, llegeixin les intruccions que han deixat dones com Thatcher i especialment Merkel. Deixem a un costat les polítiques i mirem els lideratges que han acceptat i dut a terme en els seus anys de servei a la societat.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search