In Actualitat, Escòcia, Europa | Unió Europea, Notícies, Països, Societat, Temes d'actualitat

Es calcula que un 40% de les escoceses pateixen el que s’anomena ‘pobresa menstrual’ i no poden adquirir, per exemple, compreses i tampons. Per això, després de quatre anys de campanya, el Parlament escocès ha aprovat de manera unànime una moció perquè els productes d’higiene menstrual femenina siguin gratuïts, és a dir, d’accés universal. Es podran aconseguir lliurement en llocs públics com ara centres sanitaris, educatius, juvenils i també en farmàcies. 

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha aplaudit la votació a través de les xarxes socials:

Orgullosa de votar aquesta innovadora legislació, convertint Escòcia en el primer país del món que ofereix productes menstruals gratuïts per a tothom qui els necessiti. Una política important per a dones i nenes. Ben fet, Monica Lennon, Aileen Campbell i tots els que han treballat per aconseguir-ho.

Les xifres parlen per si soles. Es calcula que cada dona es gasta més de 14 euros al mes en la compra d’aquests productes. L’aprovació de la moció costarà al govern prop de 28 milions i mig d’euros anuals.  

No és la primera vegada que Escòcia és pionera en matèria de salut. L’any 2018 va ser la primera que va repartir aquests productes a estudiants sense recursos en escoles, instituts i universitats. I si anem més enrere en el temps, l’any 2006 també va ser el primer territori del Regne Unit que va prohibir fumar en espais públics.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search