In Amèrica del Sud, Argentina, Internacional

El món del futbol ha perdut un dels grans icones de tots els temps. Una tràgica notícia que, alhora, se sabia que era qüestió de temps que arribés: Diego Armando Maradona ha mort aquest dimecres, poc després de complir els 60 anys, per una aturada cardiorespiratòria al seu domicili a la localitat de Tigre, a Buenos Aires, on s’havia instal·lat després de passar pel quiròfan per un coàgul al cap.

El passat dilluns 2 de novembre Maradona va ser ingressat a un hospital de La Plata, només tres dies després de celebrar el seu 60è aniversari, per problemes per caminar i per aixecar el braç esquerre, i per anèmia. Això va culminar en una intervenció quirúrgica d’un coàgul al cap, de la qual semblava recuperar-se, deixant l’hospital per seguir la recuperació a casa seva a Tigre, on finalment ha perdut la vida.

Maradona va fer el salt al futbol d’alt nivell el 1976 a l’Argentinos Juniors, amb poc més de 16 anys, on va disputar 166 partits i va anotar 111 gols. D’aquí, i passant abans pel Boca Juniors, va fer el salt a Europa amb el Barça, on una hepatitis i una lesió van marcar la seva estada. Va fer un pas més a Itàlia, al Nàpols, on comencen els seus problemes amb les drogues, i alhora, el millor moment de la seva carrera: el Mundial de Mèxic 86, amb la famosa “mà de Déu“. Amb el Sevilla va tornar després al futbol espanyol, però els seus problemes de drogoaddicció anaven en augment, donant positiu al Mundial del 94, i encara van intensificar més un cop retirat del món del futbol.

El món del futbol s’ha quedat avui així orfe d’una de les grans figures del futbol a escala mundial.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search