In Països, Polònia, Societat

Cada 11 de novembre commemora la seva independència. Una celebració que aquest 2020 ha quedat camuflada per la deriva democràtica en la que Polònia està immersa. Fa setmanes que el país arrossega manifestacions contra les retallades, sobretot en drets de les dones i de minories socials. L’espurna que ha encès el foc es remunta a finals d’octubre, quan –recordareu– el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucional l’avortament per malformació del fetus.  

Enmig del malestar, els polonesos celebren el seu Dia de la Independència més motoritzats que mai. Com a mínim a la capital, Varsòvia, on dies enrere els organitzadors ja van anunciar que les marxes es farien sobre rodes com a mesura de prevenció del contagi del coronavirus.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search