In Armènia, Àsia, Azerbaidjan, Internacional
L’Azerbaidjan i Armènia estan a punt d’arribar a un acord d’alto el foc sobre el territori disputat de Nagorno-Karabak i les seves regions circumdants, ocupades per Armènia des del 1992. L’acord obligarà a Armènia a cedir una part del seu territori per mantenir la pau entre Turquia i Rússia a la zona. 

Dos corredors

Segons l’esborrany de l’acord, Armènia es retirarà immediatament de cinc de cada set rions ocupats – un tipus d’unitat administrativa de diversos estats post-soviètics-. Aquestes envolten Nagorno-Karabakh, i això passaria una vegada que ambdues parts acceptin les condicions de la treva. Segons les condicions de l’alto el foc, Erevan es retirarà dels dos raions restants en 15 dies. L’esborrany de l’acord no requereix que Bakú deixi els territoris capturats recentment, però posaria fi a l’ofensiva d’Azerbaidjan contra Nagorno-Karabakh, que ara està parcialment controlada per Bakú.

En un moviment significatiu, ambdues parts acceptaran possiblement l’establiment de dos passadissos.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search