In Amèrica del Nord, Eleccions 2020, Estats Units, Internacional
  • Donald Trump ha passat la covid: segons diu el president això el legitima més com a president que ha passat el “virus de la Xina” i encoratja a la població a no tenir-ne por.

https://www.youtube.com/watch?v=HP5jcQ0eCmo 

  • Debat entre Pence i Harris: La senadora va centrar el debat en Donald Trump, el vicepresident va enfocar-se en l’economia. Però, al final, una mosca va generar l’enrenou.

  • Segon debat presidencial: va ser una estreta victòria per punts per al president Trump. Un debat que no va tenir res a veure amb l’anterior, més civilitzat però no per això exempt de durs atacs.

  • Early voting day: el dissabte 24 d’octubre se celebrava el primer dia de vot anticipat. Milers d’americans podien adreçar-se a les polling stations de cada estat si s’havien registrat per votar. 

  • Els republicans consumeixen la seva transformació de la justícia amb la confirmació de la jutgessa Barrett pel Suprem: després de la mort de la jutgessa Gingsburg, la republicana Amy Coney Barrett ocuparà el seu lloc. Mare de 7 fills i conservadora, ha parlat obertament de la seva fe cristiana i de la seva posició en contra de l’avortament. 

  • Trump i Biden ja han votat:  Trump va viatjar fins l’estat de Florida on té una residència i com tants altres ciutadans va votar de manera anticipada i no per correu que segons ell creu que és menys fiable electoralment. Per altra banda Biden ha votat al seu estat a Delaware.

 

 

 

 

 

 

Ja ens trobem a menys d’una setmana per a les eleccions del 3 de novembre als Estats Units, l’exvicepresident Joe Biden treu avantatge al president Donald Trump per 8 punts percentuals en la intenció de vot a nivell nacional, segons la mitjana de diferents sondejos elaborada per la web de notícies polítiques nord-americà Real Clear Politics. 

L’avantatge del demòcrata es manté malgrat el triomfalisme de Trump després de tornar a la vida pública després de recuperar-se de la Covid-19.

En els últims mesos, Biden, de 77 anys, ha superat fàcilment a Trump, de 74, a la mitja d’intenció de vot. La controvertida gestió que el president està duent a terme de la seva contagi de virus de l’covid-19, lluny de beneficiar, manté les distàncies a favor del seu contrincant.

En les anteriors eleccions, al 2016, les enquestes eren molt més ajustades i els contrincants, el republicà Donald Trump i la demòcrata Hillary Clinton tot just estaven separats per un parell de punts poc abans del dia de les eleccions.

Haurem de vigilar molt de prop els resultats de 3 estats que a les anterior eleccions van girar el vot cap al cantó republicà, en concret 80.000 vots: Wisconsin, Pennsylvania i Michigan. I també haurem de vigilar molt de prop estats que fins ara eren clar pel bàndol republicà: Texas i Florida. I sobretot el vot latino.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search