In Actualitat, Notícies, Països, Política, Regne Unit

De poder ser primer ministre a veure’s fora del seu propi partit. Jeremy Corbyn ha quedat, aquest dijous, suspès del Partit Laborista i expulsat del grup parlamentari. Un fet que arriba després de la publicació d’un informe independent fet per la Comissió britànica d’Igualtat i Drets Humans (EHRC)  que denuncia l’ex líder de la formació d’haver dut a terme actes discriminatoris antisemites mentre era el màxim responsable laborista.

Davant la manca de voluntat de Corbyn de demanar perdó, el partit ha pres la decisió de suspendre’l.

“Veient els seus comentaris d’avui i de no retractar-se posteriorment, el Partit Laborista ha suspès Corbyn durant la investigació. També l’ha expulsat del grup parlamentari laborista”. Comunicat d’un portaveu laborista a Sky News.

Corbyn ha emès la seva versió al seu perfil de Twitter, on ha dit que replicarà la decisió i on nega la seva vinculació amb l’antisemitisme.

Els laboristes demanen perdó

Poc després de sortir conèixer els resultats de l’informe, el líder del partit, Keir Starmer, ha assegurat que pells laboristes era un dia “vergonyós”. Ha demanat perdó per “tot el dolor i el patiment causats”.

També ha deixat clar que queden fora dels laboristes, totes aquelles opinions que no respectin i no siguin tolerants.

Starmer ha deixat clar que treballarà per canviar la cultura del partit, que segons l’informe impera dins la formació i que és la mateixa que no va fer res enfront els atacs i les rèpliques antisemites.
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search