In Internacional, Nova Zelanda, Oceania

Dissabte 17 d’octubre es van celebrar eleccions generals Nova Zelanda i les va guanyar el Partit Laborista, encapçalat per Jacinda Ardern. Segon mandat per a ells, que han aconseguit la majoria absoluta al Parlament de Nova Zelanda amb un 49% dels vots. Això els ha donat 64 escons dels 120 totals, cosa que els permetrà governar sense necessitat d’aliances. A l’oposició, el Partit Nacional ha aconseguit un 27% dels vots, que es tradueixen en 35 escons.

Abans de renovar la seva posició, a l’abril d’aquest any, Ardern, la primera ministra de Nova Zelanda, va ser escollida pel mitjà nordamericà The Atlantic com la líder més eficaç del planeta per la gestió de la pandèmia, i és que Nova Zelanda és el primer país del món que va aconseguir eliminar el coronavirus. Ara, Ardern ha promès que governarà per a tots els neozelandesos.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search