In Actualitat, Notícies, Política, Polònia, Tema de la setmana

Aquest dimecres Polònia s’ha declarat en vaga general. És el 7è dia que el país es manifesta, des de diferents ciutats del territori, en contra de la nova llei aprovada el dia 22 que prohibeix l’avortament, fins i tot, quan el fetus pateix malformacions greus. Aquests casos representen el 98% dels avortaments a Polònia. Un país que ja comptava amb unes de les lleis més estrictes de tot Europa i que cada vegada està més a prop de l’absoluta prohibició de l’avortament. Ara, només es permetrà la interrupció de l’embaràs quan es tracti d’una violació, incest o quan la vida de la mare corri perill.

Recordem que l’any 2016 ja es va convocar una vaga feminista que va congregar unes 200.000 persones, des de diferents punts del país, per protestar en contra de les intencions del que era primer ministre, Jaroslaw Kaczynski, de prohibir al complet avortament.

Durant les darreres jornades de protestes s’han vist manifestants bloquejant algunes de les principals vies de la capital i concentracions davant el Tribunal Constitucional. S’han vist pancartes on es podia llegir “els catòlics també necessitem aborcions”, “Això és la guerra” o “m’agradaria poder avortar el meu govern”.

Alguns activistes també han entrat a esglésies interrompent actes religioses i llençant fulletons a favor dels drets de les dones. I és que els líders de l’església han negat, en un comunicat, haver influït en el canvi de llei. L’arquebisbe Satanislaw Gadecki deia “que no són els bisbes els que no prenen decisions sobre el compliment o l’incompliment de la Constitució de la República de Polònia, però que per la seva banda, no pot deixar de defensar la vida i la protecció fins a la mort natural”. 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search