In Eleccions 2020, Estats Units, Unió Europea

Una enquesta que recull les opinions fins ara d’11 estats membres de la Unió Europea i el Regne Unit assegura que, si les eleccions dels Estats Units es celebressin a la Unió Europea Joe Biden, candidat del partit demòcrata guanyaria amb el 83% dels vots. Aquesta enquesta està incompleta i el mitjà que la publica assegura que l’aniran completant a mesura que altres estats europeus aportin dades. Entre els enquestats el país que donar una victòria més clara a Biden és Dinamarca. En aquest país escandinau el candidat demòcrata es el preferit del 93% dels enquestats. De moment l’estat europeu en que Biden convenç menys són els Països Baixos, on Biden rebria el 69% dels vots.

Tot i que evidentment falten estats membres per completar l’enquesta un resultat tant semblant en estats tant diferents com Dinamarca, Espanya, Països Baixos o Grècia mostra les diferències en la concepció de la política a una banda i altra de l’Atlàntic.  La visió neoliberal de Trump és entesa a Europa per un percentatge baix i només en estats com els Països Baixos, amb una cultura més estesa de serveis privats la preferència a Trump, tot i ser minoritària és la més alta dels estats membres ara per ara. Per altra banda, un país com Dinamarca, amb un estat del benestar molt fort és el que més suport dona a Biden, que en comparació amb la situació actual dels serveis bàsics als Estats Units, és el candidat que més aposta per reforçar els serveis públics.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search