In Actualitat, França, Notícies, Països, Política, Societat

França torna a imposar mesures estrictes per frenar la segona onada de Covid-19. La més destacada, el toc de queda entre les 21h i les 6h a tota la regió de París i a les 8 àrees metropolitanes: Lió, Aix-en-Provence, Marsella, Toulouse, Lille, Montpellier, Grenoble, Rouen i Saint-Étienne. Aquestes mesures s’aplicaran durant quatre setmanes amb l’opció de prorrogar-les a sis, i s’aplicarà a partir de la mitjanit de dissabte, i afectarà uns 20 milions de persones.

Toc de queda

Durant les hores prèvies a la compareixença del president de la República, Emmanuel Macron, es va especular molt sobre si parlaria de toc de queda o de “confinament nocturn”. I és que la primera de les opcions evoca encara a les èpoques de guerra i per molts encara suposa un aspecte psicològic. Malgrat això, Macron no va optar per cap eufemisme i va expressar clarament el toc de queda. Un toc de queda que, en cas de violar-lo, serà sancionat amb multes de 135 euros.

Consells del govern
El govern francès aconsella (no obliga) a reunir-se amb màxim sis persones en reunions privades. Tampoc desaconsella que la gent es quedi a casa i no viatgi durant la propera aturada de tardor. De fet, considera que si la gent marxa de les zones més poblades ajudaran a descongestionar les grans ciutats. El que sí ha avançat és que el sector de la restauració patirà un fort sotrac, novament.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search