In Actualitat, Bèlgica, Política, Tema de la setmana

16 mesos després de les últimes eleccions, Bèlgica ja té govern. Una coalició formada per 7 partits anomenada Vivaldi, com el famós violinista venecià. I és que rep aquest nom en honor a a la seva famosa obra: Les quatre estacions. Els colors dels partits que el formen seran el vermell, com l’estiu, el taronja, com la tardor, el blau, com l’hivern,  i  el  verd, com la primavera. Aquesta coalició suposa el retorn al poder dels socialistes i els verds deixant enrere els independentistes flamencs de la N-VA.

Alexandre de Croo serà el primer ministre. Un liberal flamenc de 44 anys que ve de família de polítics i que haurà d’afrontar probablement a crítiques dures a la seva regió, on predomina la N-Va i la ultradreta de Vlaams Belang que ara han quedat fora. Substitueix a Sophie Wilmès, la primera ministra en funcions del confinament. Aquest és el seu perfil.

L’últim govern belga va caure, recordem, el desembre del 2018 per la negativa de la N-VA a firmar el pacte sobre migració de les Nacions Unides. L’ex-primer ministre Charles Michael va quedar en funcions fins que va ser escollit com a president del Consell Eurpoeu i en el càrrec s’hi va quedar Sophie Wilmès, fent front a la crisi sanitària del Coronavirus.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search