In Actualitat, Alemanya, Europa | Unió Europea, Notícies, Països, Política, Temes d'actualitat

Els dies de Christian Lüth com a portaveu del partit d’extrema dreta alemany Alternativa per Alemanya (AfD) al Bundestag es van acabar dilluns. Lüth va ser destituït sense previ avís per la direcció del seu grup a causa d’unes declaracions que la televisió privada ProSieben va enregistrar sense que ell ho sabés.

Aquesta conversa data del passat 23 de febrer i en ella es pot escoltar Christian Lüth enraonant amb Lisa Licentia, una noia popular a les xarxes socials. Un dels primers comentaris que se li atribueixen al ja exportaveu de l’AfD és un en el qual apel·lava a l’arribada de més refugiats al país. El motiu és senzill. Segons el seu punt de vista, aquesta onada de nouvinguts faria empitjorar la situació a Alemanya i per tant, el seu partit sortirà beneficiat a les urnes. A banda d’aquesta declaració, en un moment de la conversa, Lüth es va mostrar partidari de, en el cas que fes falta, abatre a tots els refugiats o fins i tot gasejar-los.

Tot i que en l’emissió de ProSieben no es menciona en cap moment el nom de Christian Lüth, diversos mitjans i la pròpia AfD el van reconèixer de seguida. Les reaccions no van tardar a arribar. Lüth va ser ràpidament cessat i Gauland, copresident de la formació d’extrema dreta entre el 2017 i el 2019 va descriure les declaracions com a ‘completament inacceptables i incompatibles amb els objectius i polítiques de l’AfD’.

Lüth no és la primera vegada que ha estat sancionat per la seva formació des de la seva entrada al partit al 2013. L’exportaveu ja va haver de ser suspès el passat mes d’abril per haver-se definit com a feixista i per reivindicar els seus orígens ‘aris’.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search