In Actualitat, Europa | Unió Europea, Notícies, Països, Política, Suïssa, Temes d'actualitat, Unió Europea

Aquest cap de setmana Suïssa ha organitzat un referèndum per debatre sobre diversos temes. El més destacat girava entorn a mantenir o restringir la lliure circulació de persones entre el país i la Unió Europea. Un cop comptats els vots, s’ha donat a conèixer que el 61,7% d’aquests estaven en contra de limitar el moviment. Un resultat lògic tenint en compte que el 60% de les exportacions del país es dirigeixen a Europa i que aproximadament 500.000 suïssos viuen i treballen fora de les seves pròpies fronteres.

Aquesta decisió ha estat molt ben rebuda per part de la Unió Europea. Des de Brussel·les ja intuïen un nou possible Brexit aquesta vegada però, promogut per Suïssa. Els ciutadans del país però, han fet esvair aquesta possibilitat.  Una de les veus que ha celebrat aquest resultat ha estat la de la Presidenta de la Comissió Europea, l’Úrsula von der Leyen. La Presidenta a través d’un missatge institucional va concloure que amb aquest referèndum s’ha consolidat i enfortit la relació entre la Unió Europea i Suïssa.

Una reflexió que ha estat compartida per Charles Michel, President del Consell Europeu. En el seu cas, la seva valoració ha estat en forma d’un tuit en el qual indicava que s’alegrava que continuï havent una cooperació estreta entre ells.

Altres qüestions que també es van sotmetre a votació van ser si s’havia de tirar endavant un permís de paternitat de 10 dies remunerat. Aquesta proposta es va aprovar amb un 60,3% dels vots.

A la vegada, es va refusar la revisió de la nova llei federal de caça que facilitava la persecució d’espècies protegides com els llops, es va acceptar la compra de 40 nous avions de combat i es va rebutjar una proposta que vetllava per una major desgravació fiscal per a les famílies amb fills.

Referent a aquest darrer assumpte, el Parlament va proposar elevar dels 10.000 als 25.000 francs la suma desgravable d’impostos per la cura dels fills en escoles infantils. Des dels partits d’esquerres es va considerar que aquesta iniciativa tan sols beneficiava les famílies amb un poder econòmic major. Finalment, la majoria dels ciutadans van donar suport a la posició dels partits d’esquerres i la proposta no va tirar endavant amb un 63,2% dels vots.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search