In Amèrica del Nord, Estats Units, Internacional

Segons expliquen les investigacions periodístiques del New York Times, les empreses de Donald Trump van declarar més pèrdues que ingressos. Això ha fet que només hagi hagut de pagar l’any 2016 i el 2017  750 dòlars en impostos. De fet, la seva declaració d’impostos ha estat un punt de polèmica des de l’inici del seu mandat. És l’únic president en la història recent dels Estats Units que no ha fet pública la seva informació fiscal. De fet el Times explica que Trump travessa una situació financera complicada i afronta un deute de milions de dòlars. El president ha qualificat aquesta informació de fake news.

Els Advocats de la Trump Organization han declarat que la majoria de dades i fets exposats són imprecisos i han assegurat en un comunicat que al llarg de la passada dècada Trump ha pagat desenes de milions de dòlars en impostos personals. Evidentment aquesta noticia suposa material explosiu per a les eleccions presidencials. Una informació que a més, ha aparegut dos dies abans del cara a cara amb el seu rival a les eleccions, Joe Biden.

Trump i els negocis

Trump sempre ha fet gala de ser molt bo en els negocis i per l’altra prou hàbil com per pagar pocs impostos. Tot i això sempre ha fet el possible per amagar la seva informació fiscal, unes dades que generalment els candidats entreguen. De fet la fiscalia del districte de Manhattan, a Nova York  porta temps reclamant aquesta informació igual que la bancada Demòcrata al Congrés.  Amb aquesta informació periodística sembla que finalment Trump haurà de mostrar aquesta informació. Ha assegurat que ho farà però haurem d’esperar a que acabi una investigació judicial sobre el tema per què ho faci públic.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search