In Relats de VAR, Seccions

Aquest mes passarà a la història pel ‘quasi’ comiat de Leo Messi del Futbol Club Barcelona. El jugador argentí va anunciar que volia abandonar l’entitat després d’haver-s’hi estat més d’una dècada. Una noticia que va caure com una gerra freda entre els aficionats.

Hem d’explicar també que Leo Messi tenia una clàusula al seu contracte que li permetia marxar del Barça de franc si ho anunciava abans del passat 10 de juny. Tot i que el jugador havia avisat durant tot l’any al president Bartomeu que volia marxar perquè creia que la seva època al club havia finalitzat, no va anunciar la seva postura abans ja que al mes de juny l’equip encara estava disputant el títol de lliga i els quedava també per jugar la Champions.

Finalitzada la temporada de manera oficial, Leo Messi és quan envia el famós burofax explicant-los que vol marxar fent servir la clàusula alliberadora que tenia contemplada dins el seu contracte i és llavors quan el club, davant la possibilitat de perdre el seu màxim referent, intenta persuadir-lo perquè es quedi però, les relacions amb el jugador ja estan del tot trencades. Davant la impossibilitat de convèncer Messi, el club comunica al davanter que si vol marxar, el club de destí ha d’abonar els 700 milions de la seva clàusula o sinó… anar a judici contra el Futbol Club Barcelona. Dues opcions que el propi Messi veia impossibles de tirar endavant tal com va explicar a l’entrevista concedida al portal Goal.

Hem de dir però que Leo Messi no ha estat l’únic jugador que ha volgut marxar del seu club i que no ho ha aconseguit. Ara , ens desplacem fins a la lliga anglesa, la Premier League. Allà trobem el cas de Luka Modric. El jugador croat va militar 4 temporades al Tottenham abans de fer-se oficial el seu traspàs al Reial Madrid al 2012. S’ha de dir però que un any abans, Modric va intentar marxar al Chelsea perquè segons va explicar temps després, volia lluitar per aconseguir títols, un anhel que no creia que pogués complir amb el Tottenham. En aquell moment, el president del club Daniel Levy s’hi va negar en rotund. Modric en una entrevista per un mitjà croat va explicar que Levy li havia promès que en el moment que volgués podia marxar a un club més gran. Una promesa que no va acabar complint.

Modric tot i acollir-se al ‘transfer request’ en dues ocasions, el club li va negar la sortida. Recordem que el transfer request és una eina que permet als futbolistes oficialitzar que volen marxar del club. I us preguntareu com va aconseguir doncs marxar al Madrid? Es va negar a entrenar el primer dia després de tornar de vacances i tampoc va viatjar a la gira que l’equip va fer pels Estats Units durant la pretemporada. Finalment, l’entitat va cedir i va facturar per ell 33 milions de lliures.

I aquí no queda la cosa. A pràcticament totes les lligues europees hi ha hagut casos com els de Leo Messi o Luka Modric. Si ens desplacem a la Serie A, a Itàlia, ens trobem casos com ara el de Gonzalo Higuaín o Edinson Cavani. Els dos jugadors van militar al Nàpols i en el moment que van voler canviar d’aires, el president del club, Aurelio De Laurentis s’hi va oposar. Tant Higuaín com Cavani només van poder sortir perquè els clubs que els van fitxar, Juventus i PSG respectivament, van abonar les seves clàusules de rescissió.

En el cas de França hi ha l’exemple de Marco Verratti, jugador del PSG. Fa 3 anys, al 2017, les intencions del jugador passaven per marxar al Futbol Club Barcelona, fins i tot, va arribar a fer-se una foto amb una portada de Mundo Deportivo on el titular especulava sobre el seu fitxatge pel club blaugrana.

El PSG però, s’hi va oposar i fruit d’aquesta negació l’agent del jugador va denunciar que el club havia retingut el futbolista a la força. Poc temps després, el club parisenc va oferir una millora contractual a Marco Verratti i aquest va decidir quedar-se a París i desmentir les declaracions del seu agent.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search