In Brasil, Europa i el Món

L’Índia ha superat aquest dilluns a Brasil pel que fa al nombre de contagis de coronavirus i es converteix en el segon país del món amb més casos confirmats. Fins el dia d’avui registra un còmput total de 4.204.613 contagis, gairebé 100.000 casos més que els registrats a Brasil. Pel que fa al nombre total de defuncions, fins avui dia es registren 71.642 morts, amb 1,016 noves defuncions en les darreres 24 hores.

Segons la darrera actualització feta pel Ministeri de Salut del país, la Índia també ha reportat avui la xifra de contagis diaris més alta en un sol dia des de l’inici de la pandèmia; en concret, 90.802 nous positius en les darreres 24 hores. Una dada que també situa l’Índia com el país amb major índex de propagació del virus del món, per davant, fins i tot, dels EUA (el país amb més casos confirmats fins avui: 6,466,100 contagis en total).

L’Índia és el segon país del món més poblat, amb més de 1.300 milions d’habitants, el que suposa gairebé 6 vegades la població total de Brasil.

Les autoritats del país no poden evitar mostrar preocupació per les dades, però asseguren alhora que s’estan fent molts tests darrerament. Alhora es mostren optimistes amb les taxes de recuperació assolides els darrers dies: segons les dades oficials del país, el 77,3% dels contagiats està ja recuperat.

Aquestes dades rècord al país coincideixen amb la jornada en la qual s’ha reactivat el servei de metro després de 5 mesos d’aturada com a part de la fase 4 del procés de desescalada. Un servei que acull uns 2,6 milions de passatgers diaris, segons les dades obtingudes abans de la pandèmia. A Nova Delhi, per exemple, capital del país, avui s’ha restablert 1 de les 6 línies habituals de metro amb l’objectiu de recuperar la totalitat del servei al llarg d’aquesta setmana. Període en el qual també es preveu reobrir els bars de la ciutat.

Dins d’aquesta fase de la desescalada també es preveu permetre a partir del 21 de setembre reunions de fins a 100 persones en esdeveniments esportius, d’entreteniment, culturals i religiosos, mentre que les universitats i escoles romandran tancades fins a finals de mes.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search