In Actualitat, Esports, Notícies, Països, Països Baixos, Polònia

El tour de Polònia és una de les poques proves ciclistes que s’han mantingut. I ha pres rellevància per un fet que surt dels cànons de l’esportivitat. El neerlandès Dylan Groenewegen, en una maniobra en l’esprint final a l’arribada a Katowice per mantenir el liderat de la prova, ha tombat a Fabio Jakobsen, qui en la caiguda ha caigut sobre una de les tanques que marquen el recorregut.

En les imatges es veu com Groenewegen mou el cos cap a Jakobsen que finalment es veu desequilibrat. Jakobsen, també dels Països Baixos, ha estat traslladat a la Unitat de Cures Intensives on ha hagut de ser induït en estat de coma. Durant més de cinc hores ha estat sotmès a una cirurgia facial que li ha acabat salvant la vida.

De fet, els metges també han confirmat que no quedarà cap lesió de gravetat però, de moment, Jakobsen segueix en coma. Segons Patrick Lefevere, gerent de l’equip, el ciclista té tots els ossos de la cara trencats.

Una caiguda que ha provocat lesions també en d’altres ciclistes i en un espectador que feia una fotografia.

Groenewegen demana perdó

L’autor de l’incident s’ha excusat a través de les xarxes socials. Ha assegurat està pendent constantment de Jakobsen. Una disculpa que sembla no servir a ningí. Ni a Jakobsen, ni als altres ciclistes ni tampoc a la sanció que li caurà per aquest fet.

Jakobsen, fora de perill

Aquest mateix divendres la pròpia prova ha anunciat que Jakobsen ha sortit del coma i que es troba en bones condicions.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search