In Actualitat, Alemanya, Andorra, Bèlgica, Coronavirus, Eslovènia, Europa | Unió Europea, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Malta, Notícies, Països, Portugal, Regne Unit, Societat, Unió Europea, Xipre

Podré anar de vacances aquest estiu? Podré sortir del país? Podré agafar un avió a qualsevol lloc? On puc anar? Aquestes són algunes de les preguntes que es fan molts ciutadans de la UE. A partir de l’1 de juliol ja es permetrà l’entrada de turistes als estats membre de la UE i l’Espai Schenguen. El cert, però, és que les mesures de seguretat no seran igual per a tots els països.

Itàlia
Els italians han estat els primers a obrir fronteres. Ho van fer el 3 de juny. Estan estudiants iniciatives com passaports sanitaris o proves gratuïtes per comprovar que els ciutadans que arriben no porten el virus. El dia 15 de juny Sardenya també va obrir les portes i a partir del 25 també ho farà pels turistes internacionals.

Alemanya
El dia 15 van obrir fronteres amb la resta de la Unió Europea excepte amb Espanya, amb qui mantindrà els controls fronterers fins al 21 de juny. Fins ara seguien en peu els controls terrestres amb Àustria, França, Suïssa i Dinamarca.

França
Ha aixecat fronteres aquest dilluns excepte amb Espanya i el Regne Unit. També aplicaran quarantena als viatjants que provinguin d’aquests dos països.

Espanya
A partir del diumenge 21 de juny es restableixen els viatges amb els països de la UE excepte Portugal. La frontera terrestre seguirà tancada fins a l’1 de juliol. Les illes Balears és l’única regió d’Espanya que reobrirà abans d’aquesta data.

Portugal
Fins al 15 de juny els viatges a fora de la UE i Espanya estaven suspesos, però es permetia viatjar als països de parla portuguesa i també al Regne Unit, Irlanda Suïssa, i altres països de llarga distància. No es va aplicar cap quarantena tret dels que viatjaven a les Açores o Madeira.

Andorra
Ha obert fronteres sense necessitat de complir quarantena

Regne Unit
Té les fronteres obertes, però des del 8 de juny qualsevol persona que entri al país ha d’estar confinat durant 14 dies a l’hotel o domicili.

Irlanda
Tots aquells que arriben al país han d’emplenar un document de localització amb el que estaran controlats durant 14 dies. S’espera que aquestes restriccions es rebaixen a partir de la fase 3 de la desescalada, que començarà el 29 de juny.

Bèlgica.
Els viatges no essencials estaven prohibits fins al 8 de juny i sotmesos a una quarantena de 14 dies. Des del 15 de juny estan comunicats amb els països veïns: França, Alemanya, Holanda i Luxemburg.

Grècia
El 15 de juny va obrir fronteres amb 39 països, la meitat de la UE. Entre ells Espanya no hi consta. Ara només hi ha dos aeroports operatius, el de Tessalònica i Atenes, però a partir de l’1 de juny es reprendrà l’activitat amb normalitat. Això sí, es podrien realitzar proves aleatòries de temperatura i testos ràpids.

Malta
Aquest país va obrir frontera l’1 de juny amb 19 països entre els quals Espanya no hi figura.

Xipre
El 8 de juny va permetre l’entrada a aquells ciutadans amb permís de residència o estudis. I a partir del 15 ja es van obrir fronteres per als turistes sense necessitat de fer quarantena.

Eslovènia
Va ser el primer país de la UE en declarar el final de la pandèmia. Va reobrir les fronteres el 15 de maig pels ciutadans dels estats membres.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search