In Actualitat, Economia, Espanya, Notícies

Alitalia no tancava el seu exercici amb beneficis des de 2002 i des de feia anys, el govern italià buscava sense èxit la fórmula per fer viable la seva aerolínia estrella. Ara amb l’aturada general del sector com a conseqüència directa de la pandèmia no ha deixat al govern Italià més opció que tornar-la a nacionalitzar, els analistes anticipen que aquestes injeccions de diners públics a les companyies aèries portaran importants canvis en el mercat.

Altres aerolínies molt més sòlides han hagut d’optar per vies semblants. Per exemple, Lufthansa, que va tancar al 2019 guanyant 1,2 milions d’euros, el govern alemany ha hagut d’ajudar-la cedint a la companyia 9.000 milions d’euros d’ajudes públiques a canvi d’un 20% de participació en el seu capital i dos seients al consell de supervisió. El mateix han fet França i Holanda, que ja compartien part de la propietat d’Air France – KML, i l’han ajudat amb 10.000 milions d’euros: uns 7.000 milions de França (4.000 en forma de crèdits bancaris en un 90 % avalats per l’estat i 3.000 en crèdits directament procedents del govern) i els altres 3.000 dels Països Baixos.

És a dir, que en el quadre que conformen les cinc grans economies de la Unió Europea, l’únic país que no ha injectat diner públic a la seva aerolínia de referencia és Espanya.

L’Institut Oficial de Crèdit (ICO) va concedir a IAG el grup resultant de la fusió d’Iberia amb British Airways, un préstec avalat per l’Estat de 750 milions d’euros, però el govern no ha injectat diner públic.

No obstant, encara que IAG l’ hagués volgut, s’hauria trobat dos interlocutors complicats. El govern britànic va enviar una carta a les aerolínies del país (entre les quals British Airways, també d’IAG) en què deixava clar que s’havien d’explorar totes les opcions abans de demanar rescats, i que només es començarien converses si abans provaven mecanismes com l’augment de capital de les inversions ja existents o acords amb els creditors.

Pel que fa a Espanya, fonts del sector aeroportuari apunten que el fet que Iberia pertanyi a un grup britànic dificulta qualsevol rescat.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search