In Actualitat, Coronavirus, Itàlia, Notícies, Països

Alguns pocs centenars de manifestants a Milà, Roma i altres ciutats italianes, han sortit al carrer aquest passat cap de setmana, per protestar contra el Govern de Giuseppe Conte. Es fan dir les armilles taronges, diuen que són “cosins” de les armilles grogues franceses, i han guanyat notorietat per infringir les lleis contra les aglomeracions manifestant-se sense mascaretes, ni respectar la distància per demanar la dimissió de l’Executiu. Aquestes protestes estan liderades per Antonio Pappalardo, un exgeneral dels carabinieri de 73 anys, conegut a Itàlia per abanderar tota mena de causes populistes.

Pappalardo va començar a ser conegut quan va formar part dels forconi (els de la forca), un moviment d’agricultors, pastors, transportistes i aturats que fa uns anys volien paralitzar el país tallant carreteres i ocupant peatges com a resposta a la duresa de la crisi a Itàlia. També ha recolzat els moviments antivacunes, anti euro, i ara s’ha autoproclamat líder de les armilles taronges per protestar contra la “dictadura sanitària”, reclamant la instauració d’un govern d’unitat nacional i el retorn a la lira. El general jubilat també creu que les mascaretes són “perjudicials” i que les vacunes són “verí”.

Els manifestants negacionistes han estat denunciats per violar el decret que prohibeix les reunions massives per prevenir l’expansió de la Covid-19. A més, molts dels manifestants a Roma provenien d’altres regions, i no està permès canviar de territori sense un motiu justificat, almenys, fins dimecres. A Milà la marxa estava pràcticament tenyida de taronja, mentre la de Roma va ser guiada per seguidors del partit neofeixista Casapound i per Marcia seu Roma, un grup d’extrema dreta nascut per Telegram per convidar els italians a violar el confinament quan encara no es podia sortir.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search