In Actualitat, Coronavirus, Economia, Espanya, Europa | Unió Europea, Itàlia, Notícies, Països, Política, Temes d'actualitat

Itàlia serà el país més beneficiat pel nou pla de reconstrucció europea que ha proposat la Comissió Europea. El primer gran afectat per la covid-19 al continent rebrà 140.000 milions, 77.234 dels quals aniran cap a subvencions i els altres 63.122 restants quedaran disponibles per possibles préstecs.

Espanya és el segon a la llista de benefactors que, corresponentmetment, obtindrà 172.745 milions d’euros subvencionats i podrà adquirir un préstec per valor de 63.838€.

El tercer, Polònia, ja queda en 63.838 milions, lluny dels dos primers.

Aquest matí el comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni, ha estat el primer a anunciar la xifra. El pla consisteix en un total de 750 mil milions d’euros. Els 500.000 de transferències per inversions i reformes i els 250.000 de préstecs.

La idea de subvencions, proposada principalment per l’eix francoalemany, sembla que té força, ja que 405.000 milions aniran en aquesta direcció-

La Comissió també ha anunciat els pressupostos pel període 2021-2027, que serà d’1,1 bilions d’euros. Aquest dimecres al migdia la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha començat la sessió parlamentària amb les següents paraules.

Malgrat tot, es mantenen certs opositors, encapçalats pels Països Baixos.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search