In Actualitat, Alemanya, Àustria, Coronavirus, Dinamarca, França, Notícies, Països, Països Baixos, Suècia, Unió Europea

Àustria, Dinamarca, Suècia i els Països Baixos no estan d’acord amb el “pla de reconstrucció” proposat per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès Emmanuel Macron, la setmana passada.

Enfront de l’estratègia de transferències promoguda per l’eix francoalemany, els quatre “països frugals” insisteixen en un pla basat en “crèdits per crèdits”, en condicions favorables, i que s’atorgarien després d’una exhaustiva avaluació dels sectors i segments més afectats per la pandèmia.

El pla, que no detalla la quantitat del nou fons, si assenyala que haurà de ser temporal, amb “una clàusula d’expiració al cap de dos anys”, que “no pot conduir a cap mutualització del deute” i que han de reforçar els controls contra el frau.

Al document d’Holanda, Àustria, Dinamarca i Suècia s’indica que les ajudes s’han d’adreçar a les activitats que contribueixen més a la recuperació com la recerca i la innovació, el reforç del sector sanitari, i la realització de la transició verda.

Un document que arriba a temps per intentar condicionar a la Comissió Europea que dimecres que ve presentarà la seva proposta de fons de recuperació.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search