In Coronavirus, Estònia, Letònia, Lituània

Els tres països s’han unit per recuperar la mobilitat entre fronteres arrel de la baixada de contagis. Actualment Estònia, Letònia i Lituània registren menys de 10 contagis diaris i per tant els respectius governs han acordat obrir fronteres ja que el risc de contagi és molt baix. Aquesta mesura però, queda subjecta a que en cas que els contagis diaris tornessin a repuntar el país en qüestió hauria de tancar fronteres.

 

L’obertura de fronteres té com a objectiu revitalitzar el sector turístic de les repúbliques bàltiques, una de les principals fonts d’ingressos a tots tres països.  Tot i això existeix certa cautela i els empresaris del món del turisme i de les empreses d’autobusos que cobreixen rutes entre els 3 països no tenen clar que aquesta mesura es tradueixi en un augment massiu de la clientela.  Tot i això la ciutadania és conscient que la seva situació és millor que la dels països nòrdics i molt millor que la veïna Rússia.  Els governs d’Estònia, Letònia i Lituània tenen previst que, en cas que la situació millori també s’obrin fronteres amb Finlàndia i Polònia, dos països on el virus també comença a estar controlat.

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search