In Actualitat, Coronavirus, Notícies, Societat, Suïssa, Temes d'actualitat

Aquest dilluns Suïssa va iniciar la segona etapa del desconfinament. El país torna a la normalitat, amb mesures de prevenció, protecció i d’higiene estrictes, que permeten el retorn a les escoles, als llocs de feina i a tornar a obrir restaurants i botigues. Ara bé, qui no podrà tornar a la nova normalitat són les persones vulnerables que, de moment, hauran de seguir confinades a casa.

Per a dur a terme el desconfinament, Suïssa ha marcat diferents mesures de prevenció en diferents àmbits. En el cas del retorn dels alumnes a les escoles, els estudiants tornaran en grups reduïts i hauran d’estar a 2 metres del professor, tot I que no entre ells. En alguns municipis del país, ja han retornat a les escoles i en altres es farà gradualment. Preveuen el retorn a la normalitat dels alumnes de primària el 18 de maig, i quatre setmanes després, els alumnes de secundària.

Des del passat dilluns, els restaurants poden oferir servei als clients amb condicions especials: que les taules siguin de quatre persones, com a màxim, o formades per pares i fills; les taules hauran d’estar separades a dos metres de distància o aïllar-les unes de les altres; i recomanen l’ús de mascaretes per al personal.

Per altra banda, les botigues, museus i biblioteques podran obrir amb normalitat, excepte les sales de lectura que romandran tancades. I finalment, pel que fa a l’esport, quedarà restringida la pràctica que impliqui més de cinc persones.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search