In Actualitat, Coronavirus, Europa | Unió Europea, Notícies, Països, Política, Rússia, Societat, Temes d'actualitat

Els ciutadans de Rússia no hauran de tornar als seus llocs de feina fins el proper 1 de maig. D’aquesta manera, Vladimir Putin, president del país espera poder frenar la transmissió del coronavirus i protegir els col·lectius més propensos a patir-lo. Aquesta iniciativa però, es podria veure modificada sempre i quan la situació ho permetés.

Davant del neguit de molts treballadors, Putin també va anunciar que es mantindran els salaris. Per garantir-ho, el govern rus es va comprometre a proporcionar suport financer a les empreses.

Aquesta mesura no és nova per a la població russa. De fet, Putin va ampliar les vacances retribuïdes que havien entrat en vigor el passat 30 de març. En principi, aquella iniciativa havia d’estendre’s fins el 3 d’abril. Tenint en compte l’evolució de la corba de contagis, des del Kremlin van veure la necessitat d’allargar aquest període fins a finals de mes.

Segons els experts, encara no s’ha assolit a la xifra màxima de contagis ni al món ni a Rússia. És per això que decretant el mes d’abril com a no laborable, des del govern es vol guanyar temps per “pensar noves estratègies, mobilitzar autoritats a les regions que ho requereixin, augmentar els recursos i enfortir el sistema sanitari”.

Les dades referents al coronavirus a Rússia no paren de créixer. Dimarts, per exemple, s’assolien les 2.774 noves infeccions, l’increment més alt registrat en 24 hores des de l’inici de la pandèmia. El nombre total de contagiats llavors era de 21.102 i el de morts de 170. La ciutat que concentra més casos de COVID-19 al país és Moscou.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search