In Petites històries històriques, Seccions

Durant la Segona Guerra Mundial ciutadans Grecs, Ioguslaus i polonesos van fugir a través de Turquia cap a Síria. A Alep, la ciutat que ha quedat més devastada per la guerra civil al país hi havia el més oriental dels camps de refugiats que van acollir a partir de 1944 a refugiats europeus. A més Palestina en va tenir un i Egipte 4 més prop de Suez, El Caire i Alexandria. En tots els casos es tracta de territòris ocupats per Anglaterra i França però tot i així tota la gestió la van fer locals.

També comentar que l’Iran va rebre 200.000 refugiats polonesos entre 1939 i 1941. Les condicions dels camps eren molt millors que a dels camps de refugiats actuals. Quan arrivaven se’ls feia una reconeixement mèdic complet, i se’ls distribuïa per families.  Hi havia equipaments esportius i en els casos d’Alexandria i Suez quedaven a prop de platges.

En general els camps de refugiats tenien un gran qualitat i l’acollida per part dels habitants de la zona va ser en general bona. Per aquesta raó la notícia de l’enduriment de la frontera de Grècia resulta encara més dolorós. Perquè fa 80 anys Síria va acollir els refugiats grecs que ho van necessitar per culpa de la Segona Guerra Mundial.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search