In Actualitat, Notícies, Països, Regne Unit, Societat

Escòcia es convertirà en el primer país on les dones no hauran de pagar pels productes d’higiene femenina. El Parlament escocès ha aprovat una proposta de llei perquè els tampons i les compreses siguin accessibles per les seves usuàries. Estarien situats en llocs públics com ara centres sanitaris, juvenils o farmàcies. 

Pel que fa al cost d’aquest projecte, es calcula que se situarà en els 28 milions i mig d’euros aproximadament. De moment, la llei ha superat la primera votació i ara haurà de superar una segona. El motiu que va impulsar a tirar-la endavant va ser el que es coneix com a ‘period poverty’, és a dir, la pobresa menstrual. 

Aquesta mesura té un precedent al 2018. Aquell any, Escòcia ja va repartir tampons i compreses als estudiants d’escoles, instituts i universitats que no tenien recursos. Ara, l’objectiu és ampliar aquesta gratuïtat per a tota la població.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search