In Actualitat, Coronavirus, El Pregoner, Itàlia, Notícies, Països, Societat, Tema de la setmana, Temes d'actualitat

Des del 24 de gener, que es va detectar el primer cas de Coronavirus a Europa (concretament a França), s’ha anat expandint per tot el continent. Aquest dimarts es confirmava que també arribava a casa nostra, a Barcelona. però el focus d’atenció més gran ara mateix és a Itàlia.

L’últim balanç oficial confirma que ja són 374 les persones contagiades en 9 regions del país i 12 han resultat víctimes mortals.  Aquestes dades suposen el nombre més gran d’afectats fora d’Àsia. Les autoritats sanitàries però, diuen que l’epidèmia està controlada i subratllen que les persones que han mort eren d’edat avançada i tenien malalties anteriors a la infecció. Tot i això la notícia ha posat potes enlaire el país.

 

Conseqüències

El famós carnaval de Venècia ha estat cancel·lat a la meitat. El president de la regió del Vèneto, Luca Zaia, juntament amb el ministre de Sanitat, Roberto Speranza, han decidit cancel·lar tots els esdeveniments públics i privats com escoles i museus fins a l’1 de març.

El Museu de Ferrari que només tanca dos cops l’any: el dia de Nadal i l’1 de gener, també ha tancat les seves portes. D’acord amb les directrius regionals i nacionals oficials també tornaran a obrir l’1 de Març.

Una altra conseqüència del Coronavirus ha estat la caiguda en picat de la borsa aquest dilluns, en un 5,43% al MIB, la borsa Italiana. A Espanya, Londres, París i Alemanya ha caigut entre un 3% i un 4%. La caiguda no havia estat tan gran des del referèndum de Brexit, el 2016.


Avui analitzem la situació italiana amb en Pol Guixeres que està estudiant a Torí i es troba ara mateix a aquesta ciutat, la corresponsal del Pregoner Carla Clúa, que hauria de ser també a Torí, però precisament no hi ha pogut ser a conseqüència del virus i, per últim, la mataronina Fina Ramos, actualment ciutadana de Codogno, la ciutat on va sorgir el primer cas de Coronavirus d’Itàlia. Aquesta ciutat es troba a 60 km de Milà. Un veí va agafar el virus després d’haver estat en contacte amb un amic que acabava de tornar de la Xina. A partir d’aquí el virus va estendre’s cap a les regions del Vèneto i Llombardia.

Recordem que el Virus és originari de la Xina, on ja ha causat 2.715 mort i 78.064 persones contagiades. Ensley Tsui, ciutadà xinès resident a Hong Hong ens ha explicat com estan vivint la situació.

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search