In Actualitat, Bulgària, Estònia, Letònia, Notícies, Països, Societat, Ucraïna

Dels 52 milions d’ucraïnesos que vivien al seu país el 1991, uns 37,3 milions segueixen fent-ho. Però els 15 milions que falten han abandonat la seva terra natal. Així ho expliquen els resultats d’un estudi fet pel govern d’Ucraïna a finals de gener, que ha demostrat que des de l’any de la independència hi ha menys gent.

Una de les conseqüències és la tensió amb Rússia. Per exemple, no es computen els residents a la regió de Crimera (uns dos milions), autodeclarada per Rússia el 2014. Tampoc es compta la part ocupada de l’est del país, on hi viuen tres milions i mig de persones. Cal sumar-hi, també els quatre milions que durant els darrers 10 anys han marxat a treballar fora.

Per altra banda, una de les dades més preocupants és la baixa natalitat (la meitat). Una demografia, la ucraïnesa, que té 20 milions de dones i 17 d’homes. D’aquests, una desena part viu a Kiev, la capital.

 

[Font: Trading Economics]

Una tònica general a l’est d’Europa

Ucraïna no és un fet aïllat. Segons diferents projeccions de les Nacions Unides, els 10 països que perdran més població d’aquí al 2030 estaran situats a l’est europeu. Països com Estònia, Letònia, Bulgària o Moldàvia veuran reduïts els seus habitants.

Sobre aquesta qüestió la ràdio Українське радіо ha entrevistat el ministre del gabinet de ministres,  Dmitry Doubilet

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search