In Actualitat, Brexit, Notícies, Països, Política, Regne Unit, Societat

47 anys més tard el Regne Unit abandonarà la Unió Europea. Ho farà enmig d’un ambient trist per molts i alegre per molts altres. Es tanquen, així, 1317 dies després d’aquell 23 de juny de 2016, quan un 51% va dir Sí a marxar.

Aquest matí el primer ministre britànic s’ha desplaçat a Sunderland, el bastió del Leave que el 2016 va votar en massa per marxar (el 60% d’aquesta ciutat volia abandonar la UE). D’allà, tornarà a Downing Street on tancarà la jornada d’avui. No hi haurà Big Ben ni “Big Party”, ja que la campanya de micra mecenatge va quedar en això, una campanya.

Qui sí reunirà als seus a la Parliament Square serà el líder del Brexit Party, Nigel Farage. Una formació que ha marxat aquest matí de Brussel·les així:

Les portades britàniques, dividides

Mentre el Dailty Express titula amb un “Sí, ho hem fet!”, The Guardian ho fa amb “illa petita”, referint-se a l’aïllament que suposa el Brexit.

 

Brussel·les, la nit més trista que mai hagin viscut els europeistes

A Brussel·les, no hi ha res a celebrar. Aquesta mitjanit es limitaran a retirar les banderes britàniques dels llocs oficials. Als despatxos britànics es substituiran les Union Jack per banderes europees.

Per Johnson no és un final. Diu que ara tot just comença tot.

Aquesta nit des d’El Pregoner farem un especial de mitja hora (23.30h) que acabarà a la mitjanit amb els dotze tocs de campana que diran adéu al Regne Unit.

 

 

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] El Regne Unit abandona la UE: El 31 de gener va suposar la marxa oficial del Regne Unit de la Unió Europea. Quedaven, per davant, 10 mesos de negociacions. […]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search