In Actualitat, Cultura, França, Països

“Michou ha mort aquest diumenge a un hospital de París”. Així ho ha declarat François Deblaye, secretari de premsa de Michou. El cèlebre director de cabaret parisenc, Michou, ha mort a l’edat de 88 anys víctima d’una malaltia respiratòria. Molt conegut pel seu carisme i per vestir sempre de blau llampant, Michou havia creat de fet el seu propi cabaret el 1956. Situat a la rue des Martyrs, durant més de 60 anys de forma ininterrompuda van passar-hi, cada dia, celebritats i desconeguts que volien veure l’espectacle.

Mimi, com li deia la seva àvia o Chouchou, tal i com l’anomenaven els seus amics, va néixer el 18 de juny de 1931 a Amiens. No trigaria massa a aterrar a París. Ho faria el 1949 amb 17 anys i seria ja per quedar-s’hi.

Després de fer de cambrer o de venedor de diaris a subhasta, va agafar la direcció del bar Chez Madame Untel, al la rue des Martyrs, a Montmartre. Un fet clau perquè obrís, el 1956, el seu propi local, el Cabaret Michou.

Els primers en actuar van ser ell mateix i els seus amics, dins una campanya pròpia de crossdressing. L’espectacle va durar 20 minuts.

 

La meca de la nit parisenca

Sylvie Vartan, Edith Piaf, France Gall, Brigitte Bardot, són alguns dels noms d’artistes representats al Cabaret Michou. Qui li va donar la fama però va ser l’espectacle “Quand Paris se travestit”, publicat a Jours de France pel periodista i columnista radiofònic Edgar Schneider. A partir d’aquí, tot París va voler veure aquell show.

El blau com a carta de presentació

Ulleres blaves, americana blava, detalls blaus… així vestia Michou. Tot a casa seva era blau. De fet, la seva autobiografia s’anomena Michou, príncep bleu de Montmartre (Le Cherche Midi, 2017). Entre les seves pròpies descripcions, les dues ampolles i mitja de cava que bebia cada dia. Michou va viure tota la seva vida a Monmartre, en el seu pis de 150 m² amb vistes al Sacré Coeur. Els últims 20 anys, acompanyat de la seva parella, Erwan Toularastel.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search