In La Pregunta, Seccions

La setmana passada ja us vam anunciar que per aquestes festes de Nadal portaríem a debat quin és el millor mercat nadalenc d’Europa i… la possible destinació europea pels pregoners de cara el 2020. Aquí teniu algunes pistes perquè us ajudin a escollir:

Sevilla

El Mercat nadalenc d’artesania, just davant l’Ajuntament de Sevilla és un dels més importants d’Espanya en qualitat d’articles. A poca distància també es troba el Gran mercat de nadal del barri de Nervión amb tota mena de regals artesans, de decoració i joieria idonis per les festes de Nadal.

Zagreb

Guanyador del premi millor mercat nadalenc 2018 per l’organització European Best Destination. Cal destacar el Pessebre Vivent davant de la Catedral de Zagreb, el Parc de Gel amb la seva gran pista de patinatge a la Plaça Tomislavac, el Túnel GRIC amb la seva decoració hivernal i Conte de Nadal, així com diferents concerts de música folklòrica i cors infantils.

 

 

Copenhague

El mercat més conegut té lloc dins el famós parc d’atraccions dels jardins de Tívoli, el primer parc temàtic del món. El parc està ple de llums de Nadal i d’un preciós paisatge nòrdic. A més a més, Santa Claus dóna la benvinguda als visitants!

Praga

El mercat de Hover, és l’únic mercat original del centre de Praga que data, ni més ni menys que del s. XIII. Els mercats txecs estan formats per casetes de fusta que venen productes d’artesania, aliments locals i vi calent.

 

 

 

Tallin

Aquesta ciutat va tenir el primer arbre de Nadal. Diu la llegenda que el 1441 un comerciant va començar a ballar amb noies locals al voltant de l’arbre que estava situat a la mateixa plaça on se celebra actualment el  mercat de Nadal. El comerciant va calar foc a l’arbre i d’aquí va sorgir la tradició d’il·luminar els arbres.

Brussel·les

La Grand Place adquireix tota la seva esplendor a la nit, quan s’il·luminen els magnífics edificis que l’envolten, com les cases

gremials, la Casa del Rei o l’Ajuntament. A banda d’aquest espectacle de llum tampoc ens podem oblidar de la gran nòria de Brouckere que s’instal·la a Brussel·les any rere any.

 

 

Innsburk

Es tracta del millor mercat de Nadal de la regió del Tirol i d’estil medieval. El vi calent i l’artesania es barregen amb les especialitats culinàries de la regió i els ornaments nadalencs.

 

Riga

El mercat se celebra a la plaça de la Catedral i s’allarga fins al Nadal ortodox, el 9 de gener. Entre els esdeveniments relacionats amb el mercat es poden trobar concerts de Nadal i cançons tradicionals de Letònia.

 

 

Estigueu atents a les xarxes socials! La setmana que ve tindrem guanyador!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search