In Actualitat, Finlàndia, Notícies, Països, Política

Aquest dimarts Antti Rinne ha presentat la seva dimissió com a primer ministre finlandès. El socialdemòcrata ho ha fet entregant la seva carta per escrit al president de la república, Sauli Niinistö. Aquest fet es produeix després que un dels cinc partits que formen el gavinet de centreesquerra, el Partit de Centre, li hagi retirat el suport i el govern, per tant, s’hagi quedat en minoria.

El Partit de Centre li va retirar dilluns la confiança per mostrar-se en contra en la manera en què Rinne havia gestionat el conflicte laboral en el servei postal públic, el Posti. Amb aquesta dimissió, el govern ha durat, tan sols, sis mesos, després que Rinne guanyés per una minoria l’abril passat.

Reunió a porta tancada
Dimecres matí, tan els Socialdemòcrates com el Partit de Centre s’han reunit al Parlament (Eduskunta), on no s’ha pogut redreçar la situació, fet que ha conduit a Rinne a dirigir-se a la residència del president finlandès, Sauli Niinistö, on li ha presentat la dimissió. El mandatari del país li ha acceptat però també li ha demanat que es mantingui en el càrrec fins que es tingui un nou govern.

 

Val a dir que el partit d’extremadreta Autèntics Finlandesos, segona força més votada i principal partit de l’oposició, ja li havia presentat una moció de censura a superar dimecres mateix pel cas del servei postal. Un servei que ha estat dues setmanes de vaga i sobre el qual Rinne hauria mentit, segons el Partit de Centre. Concretament se l’acusa de negar cap coneixement sobre els plans de Posti de recol·locar 700 treballadors en una empresa filial on tindria pitjors condicions salarials. Directius de la pròpia empresa, però, asseguren que el primer ministre estava al corrent de tot.

Ara per ara es descarta anar de nou a eleccions, ja que segons la líder del Partit de Centre, Katri Kulmuni, la seva formació ha perdut la confiança en Rinne, no en el programa ni en el Partit Socialdemòcrata.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search