In Actualitat, Brexit, Notícies, Països, Política, Regne Unit

Tal i com les previsions tenien clar, aquest matí s’ha fet oficial la concessió, per part dels 27 estats membre de la Unió Europea, d’una nova pròrroga pel Brexit, fins el 31 de gener de 202o. Davant la marxa, aquest dijous, del bloc comunitari encara sense un acord ratificat pel parlament britànic, s’ha arribat a la conclusió que la demora era la millor alternativa. Així ho ha anunciat el president sortint del Consell Europeu, Donald Tusk.

Malgrat la data, en cas que Westminster aprovés l’acord de retirada, la sortida del Regne Unit podria produir-se abans del propi 31 de gener. Tot això, abans que avui Boris Johnson proposi a la Cambra la convocatòria d’eleccions pel 12 de desembre, fet que sembla difícil que s’aprovi.

A més a més, tan el Partit Nacional Escocès (SNP) com els Liberals Demòcrates tenen un pla alternatiu: unes eleccions el 9 de desembre.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search